Tab Menu 8

Followers

Tuesday, August 2, 2011

Menu Orang Kelate

Hari pertama puasa, mcm2 resepi Anor cari dekat internet....konon2 nak masak la....nak makan waktu berbuka nanti....
Last2 pergi beli jer kat bazar Ramadhan.....Hai, pemalas betul Anor nie....
Dengan hari yang panas terik, rasa cam nak terbakar jer muka Anor jalan2 sekitar bazar tue....cari makanan punya pasal,dah la ramai orang semalam...sume  pun macam Anor jugak kot (m----)....hehehehe.....jangan mare!
Terliur jugak dibuatnya, cium bau makanan, tgok pelbagai jenis nasi,kuih-muih,buah kurma,sup,daging gulai kawah.....perghhhh.....huh....tgok air pulak, dahaga dibuatnyer......
Dah habis pusing sekitar bazar tue, baru la Anor pergi membeli. Dok la ikut kawan, tgok kawan beli nasi kerabu, Anor pun nak jugak.....yang sebenarnya tak tahan tengok ayam bakar madu tue..... 
Pastue kawan Anor beli kuih akok. Nak diceritakan, sebenarnya Anor tak pernah makan kuih nie sebab tgok kuih nie lembik, basah jer....buruk lak rupanyer....kawan suruh test gak makan.....dah tue...tintonk....ya Allah.....sedapnyer.....

 
Nasi Kerabu
( pic copy dari google)
 
kuih Akok
(kuih tradisional orang Kelate) 

  
p/s : Jangan menilai sesuatu benda dari luaran sahaja....

       "Selamat Menjalani Ibadah Puasa Kpd Rakan2 Blogger semua"



Kalau suka like entri mama ain

7 comments:

sweetluvardini said...

eja pun xpnh try kuih akok tu,dr anor ckp cam best je..selama ne,ada gak dorang offer,tp cam pelik skit bila nk mkn :)

Noor said...

eja try la...sedap....mkn satu mmg tak cukup, rasa nak lagi...dan lagi...

InaAchik said...

olohhhhhhh... tgk akok terus raso nok balik kapung weh ambo! :)

smlm beli akok, x sedap! :(

mohd sasuke said...

ahaha..buat org lapor je..hehe

Noor said...

inaachik: xper... nti blik kapong,leh dpt mkn akok yang sdp2...pastue pos kat noor yer... mohd sasuke: biasa la dik....time bulan pose ni la, byk pilihan makanan yang sodap2...godaan....

Qaseeh Tolia said...

Semalam saya beli Lima kue AKOK tapi tak sempat makan..dah abis..sedap ke? Mesti manis kan..Hari ni la pulak nak cari

Noor said...

kalo dah hbis tue....maknanyer sedaplah....kikikii...